Poklicne usmeritve

12. 5. 2016

Večinoma se v življenju zataknemo v poklicu, ki nam ga narekuje izobrazba. V času, ko smo izbirali izobraževalno pot, smo bili absolutno premladi za tako pomembno odločitev. V glavnem se odločamo na podlagi želja in sugestij staršev ter notranjih vzgibov, ki se jih ne zavedamo, nobeden od teh dejavnikov pa ni nujno povezan z našimi potenciali.

Nekateri to ugotovijo že med študijem, pred prvo zaposlitvijo. Če ste med njimi, ukrepajte takoj! Ugotovite, kakšne so vaše motivacije in potenciali in kako se lotiti njihovega uresničevanja!

Morda ste to ugotovili po nekaj letih dela v poklicu, ki vas ne izpolnjuje? Za vas je naslednje poglavje Sprememba kariere.

Starše seveda skrbi, kako se bodo njihovi otroci znašli v življenju, a iz najboljših namenov se lahko rodijo slabe posledice. Neredko hočejo preko otrok, nenamerno, izživeti svoje neuresničene sanje. Izognite se tem napakam, usmerjajte in spodbujajte svoje otroke v skladu z njihovimi potenciali!

Pomagamo vam ugotoviti, s kakšno vrsto dela se boste vi ali vaši otroci dobro počutili. Naj vam delo izpolnjuje, ne samo napolnjuje življenje!

 

Želite zvedeti več o tem? Pišite nam!

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter